Welke bakfiets is het beste voor mijn kinderen?

Welke bakfiets is het beste voor mijn kinderen?

Vraag: Ik overweeg om een fiets te kopen om mijn kinderen mee te vervoeren. Ze zijn namelijk nog niet oud genoeg om zelf te fietsen, daarnaast vind ik het ook eng om ze door het verkeer te laten rijden. Ik wil graag een elektrische bakfiets kopen, maar het ziet ernaar uit dat er twee soorten zijn (eentje waarbij ze achterop zitten en eentje waarbij ze voorop zitten) En ik weet niet welke beter is. Heb je advies?

Beste heer/mevrouw: Het ziet ernaar uit dat steeds meer ouders de bakfiets als vervoermiddel kiezen. Wat het zo aantrekkelijk maakt: verkeer vermijden, geen parkeerzorgen hebben, bezuinigen op benzine, het is goed voor de gezondheid en sommige genieten erg van het reizen met een fiets. ( Zie hier bakfiets met trapondersteuning )

Maar waar moet je deze jonkies plaatsen? aan de voorkant waar je een oog op ze kan hebben, of op de achterkant waar je dat niet kunt? Met de kinderen voorop kan je gemakkelijk een gesprek hebben en ook zitten ze dichter op de grond met deze optie, dit zal de zwaartekracht stabiliseren. En wanneer je de kinderen achterop zouden zitten hebben weer wel het voordeel dat ze gemakkelijker te stallen zijn in een fietsrek, sommige zijn zelfs zo ligt dat je er een paar traptreden mee kunt lopen. Over het algemeen zijn ze wel stukken goedkoper dan een bakfiets met voorlader. Denk er dus goed over na welke keuze je maakt, kinderen zijn al duur genoeg toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *