Wanneer heb je recht op een schadevergoeding

Wanneer heb je recht op een schadevergoeding

Wanneer de ander schuldig is aan een ongeluk heb je recht op een schadevergoeding. Deze is afhankelijk van de ernst van de letselschade. Er moet sprake zijn van lichamelijk of geestelijk letsel. Men kan men smartengeld krijgen. Dit om de schade van pijn en verdriet te verzachten. Wanneer iemand anders aansprakelijk is dan moet je de schade op hem of haar verhalen. Dit kun je zelf doen of dit laten doen door een (letselschade)advocaat. Wanneer je de aanvraag via een advocaat laat verlopen zal het vlot verlopen. Je wilt het natuurlijk het liefst allemaal zo snel mogelijk geregeld hebben. Een goede advocaat kan daar bij helpen. Kies ook voor een goede advocaat die dit snel voor je kan verzorgen! En om de hoogte letselschadevergoeding te weten.

Je kunt je letselschadeaanvraag of zelf regelen. Belangrijk is dat je het formulier zo volledig mogelijk invult en voorziet van zoveel mogelijk details. Hoe meer informatie hoe beter het is voor de aanvraag tot smartengeld. Natuurlijk ben je vrij om te bepalen hoe je deze aanvraag wilt regelen. Dit kun je dus zelf doen of door een advocaat laten verzorgen. Je krijgt de advocaatkosten vergoedt als je in het gelijk wordt gesteld. Dit word

Het lijkt vanzelfsprekend om je gelijk te krijgen. Toch is dat niet altijd het geval. Wanneer er geen getuigen zijn is het jouw verhaal tegen over die van de andere. Het is maar net de vraag wat deze zal verklaren. Misschien is zijn verklaring wel helemaal tegenstrijdig met die van jou. Het is daarom ook raadzaam een goede advocaat in te schakelen. Bij voorkeur een letselschadeadvocaat. Deze zijn niet duurder dan normale advocaten en zijn gespecialiseerd in letselschade melden. De hoogte letselschadevergoeding is dan ook helemaal afhankelijk van wat er gebeurd is en of er blijvende schade is. Wanneer dit het geval is zal je een hogere schadeclaim kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *