Polybeton definitie: beton waarbij een organisch polymeer als bindmiddel wordt gebruikt.

Polybeton definitie: beton waarbij een organisch polymeer als bindmiddel wordt gebruikt.

Beton terminologie, Polybeton is een samengesteld materiaal, waarbij het aggregaat in een gietvorm wordt gebonden aan een polymeerbindmiddel. In deze samenstellingen is geen sprake van een hydratatiefase bij het cement, al kan Portland cement wel als aggregaat of vulmiddel worden gebruikt. Samenstellingen van polybeton beschikken, afhankelijk van de precieze formulering, over een unieke combinatie aan eigenschappen. Onder deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld de snelle droogtijd bij een omgevingstemperatuur van –18 tot +40°C (0 tot 104°F); een hoge trekkracht, drukkracht en buigweerstand; goede aankleving op de meeste oppervlakten; hoge duurzaamheid op de lange termijn wat betreft vries- en dooicyclussen; een lage doordringbaarheid van water en agressieve middelen; een goede chemische weerstand; en lichtgewicht en gepolierde beton.

Tips over gepolierd beton, voor leveranciers van sierbeton – Plannen van de afwerking

De laatste trend binnen de sierbeton industrie, bestaat uit het aanleggen van vloeren van gepolierd beton. Krijg een mooiere afwerking door het hele proces zorgvuldig te plannen, van de samenstelling van het beton tot aan de bescherming van de vloer.

De kwaliteit van een gepolierd betonnen oppervlak heeft niet alleen te maken met de manier waarop het beton verwerkt wordt. Door het project goed te plannen van tevoren, van het ontwerpen van de juiste mix tot de uiteindelijke bescherming van het materiaal, kan de leverancier het gewenste resultaat behalen. Bewerkt beton, of het nu gaat om een korrelgrootte van 800 of om gepolierd beton van 3,000 grit, is steeds populairder binnen de sierbeton.

De afgelopen jaren heeft de betonbewerking industrie erg veel ervaring opgedaan op dit vlak, waarna architecten, ontwerpers en ingenieurs nu eindelijk steeds vaker gebruik maken van betonbewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *