Onderzoek naar gezondheidsvoordelen Zuurzak

Onderzoek naar gezondheidsvoordelen Zuurzak

De zuurzak is eenn stekelige groene vrucht, de smaak word soms vergeleken met die van een aardbei of ananas. De vrucht is romig van structuur en komt uit de tropische streken van Amerika. Zuurzak bladeren kopen kun je heel gemakkelijk via het internet doen.

Onderzoek naar de zuurzak
De laatste jaren hebben onderzoeken naar de zuurzak een aantal gezondheidsvoordelen ontdekt. Sommige reageerbuis- en dierstudies hebben zelfs uitgevonden dat het kan helpen bij alles van het verlichten van ontstekingen tot het vertragen van kankergroei. Veel van de gerapporteerde voordelen van zuurzakken zijn te wijten aan het hoge gehalte van antioxidanten. Antioxidanten zijn verbindingen die helpen schadelijke stoffen, de zogenaamde vrije radicalen, te neutraliseren die schade aan cellen kunnen veroorzaken. Sommige onderzoeken tonen aan dat antioxidanten een rol kunnen spelen bij het verminderen op risico op verschillende ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker en diabetes.

In een reageerbuisstudie werd gekeken naar de antioxiderende eigenschappen van zuurzakken en werd vastgesteld dat het in staat was om effectief te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Een andere reageerbuisstudie met de antioxidanten in extract van de zuurzak, toonde aan dat het hiep om schade aan cellen te voorkomen. Het bevatte ook verschillende plantaardige stoffen die als antioxidanten werken, waaronder luteoline, quercetine en tangurine. Meer onderzoek is nodig om te bepalen hoe gunstig de antioxidanten in zuurtegoed voor mensen kunnen zijn. Hoewel de meeste onderzoeken momenteel beperkt zijn tot reageerbuisstudies, hebben sommige studies uitgevonden dat zuurzak mogelijk kankercellen zou kunnen helpen te elimineren. In een reageerbuisstudie werden borstkankercellen behandeld met zuurzakextract. Interessant genoeg was het in staat om de tumorgrootte te verminderen, kankercellen te doden en de activiteit van het immuunsysteem te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *