Liefdesverdriet we kennen het allemaal wel

Liefdesverdriet we kennen het allemaal wel

Uiteraard weten we allemaal dat een relatiebreuk nooit prettig is. Je hebt in de meeste gevallen voor langere tijd lief en leed met elkaar gedeeld, en misschien zag je het helemaal niet aankomen. Plotseling is het zo ver. Je komt tot de ontdekking dat je niet meer bij elkaar past, of dat je geliefde van mening is dat jullie relatie niet langer levensvatbaar is. Meestal wordt er over het liefdesverdriet gepraat bij de persoon die gedumpt wordt, maar dat wil niet zeggen dat de partij die een einde aan de relatie maakt daarom geen liefdesverdriet kan hebben. Liefdesverdriet behoort nu eenmaal tot het grote gamma van menselijke gevoelens, en net daarom is het zo’n complex begrip.

 

Liefdesverdriet verwerken, niet zo duidelijk als je wel zou denken.

Hoewel iedereen bij het horen van het woord liefdesverdriet meteen meent te weten waar je het over hebt, is het begrip toch niet zo duidelijk als je eerst zou kunnen kennen. De reden hiervoor is vrij duidelijk: iedereen uit zijn of haar liefdesverdriet anders en iedereen reageert anders op een relatiebreuk. Net daarom is liefdesverdriet zo’n ingewikkeld begrip. Hier is dus duidelijk meer aan de hand dan gewoon een potje huilen omdat het uit is met je vriendin of vriend.

 

Huilen om liefdesverdriet

 

Het klinkt te raar voor woorden, maar ze bestaan. Sommige mensen begrijpen niet waarom je zou huilen als het uit is met je vriend of vriendin. Volgens deze mensen wijst een relatiebreuk op het feit dat jullie niet voor elkaar geboren waren. Met andere woorden, ze willen je duidelijk maken dat het net goed is dat het uit is, en dat je die kans met beide handen moet grijpen om een nieuw leven te starten. Uiteraard valt voor deze houding iets te zeggen, maar iedereen is anders. Iedereen verwerkt liefdesverdriet anders en daarom is huilen om liefdesverdriet zeker niet verkeerd. Daarbij maakt het weinig uit of je een man of een vrouw bent. Huilen kan trouwens heel erg opluchten, dus hou die zakdoeken of tissues maar al klaar!

 

Geef je liefdesverdriet de ruimte

 

Ook al hoor je vaak andere geluiden, toch is het belangrijk om je liefdesverdriet de ruimte te geven die het nodig heeft. Natuurlijk is het belangrijk om niet in je verdriet te blijven hangen en jezelf de kans te geven om verder te gaan met je leven. Om net dit te kunnen doen, is het echter belangrijk dat je je liefdesverdriet tenvolle verwerkt hebt. Dat is immers de belangrijkste voorwaarde om bijvoorbeeld aan een nieuwe relatie te beginnen. Niemand zit te wachten op een partner die nog steeds met zijn hart bij zijn vorige relatie is. Daarom is het zo belangrijk om je relatiebreuk te verwerken, en dan wel op je eigen tempo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *