Latex-inkten of eco-solventafdrukken?

Latex-inkten of eco-solventafdrukken?

HP  Latex inkt is de enige bewezen inkt op waterbasis in de industrie die kan printen op een groot aantal substraten. De HP Latex-technologie is uniek en heeft veel meer voordelen dan welk concurrerend alternatief dan ook, waardoor het de eerste keuze is in de hedendaagse markt voor het afdrukken van flexibele borden, grafische weergaven en interieurdecoratie. Dit artikel onderzoekt vier belangrijke overwegingen voor het kiezen van HP Latex-afdrukken in plaats van eco-solventafdrukken.

Onmiddellijk droog, levering op dezelfde dag

In de huidige samenleving is de tijd om een bestelling af te leveren cruciaal. De meeste toepassingen die met eco-solvent zijn geproduceerd, zijn gelamineerd en voordat het laminaat wordt aangebracht, moeten de afdrukken gedurende 24-48 uur worden ‘ontgast’ om het verschijnen van luchtbellen en andere artefacten te voorkomen. HP Latex-inkt daar op tegen is snel droog omdat er geen oplosmiddelen zijn om te verdampen. En ze stinken niet.

Beter voor klanten, exploitanten en het milieu

Eco-solventinkt is meestal gemaakt van een oplosmiddelvoertuig, dat kan gevaarlijk zijn daarom moet dit altijd zorgvuldig worden gecontroleerd. Hoewel we een verbetering in de geur van eco-solventinkten hebben gezien, betekent dat niet dat ze veiliger zijn. Ze dragen nog steeds de emblemen ‘gevaarlijke stoffen’ in de cartridges.

HP Latex-inkt  heeft een geavanceerde samenstelling die ervoor zorgt dat de printkop nat blijft, oppervlakteactieve stoffen waardoor de inkt beter hecht en heeft een antikrasmiddel, die de print tegen uitdroging beschermt. Geen van deze componenten is gevaarlijk in de hoeveelheden die in de inkt worden gebruikt of om af te drukken.
Geen kostencompensatie

Hoewel de meeste mensen om ecologische duurzaamheid geven, zijn ze niet bereid om meer te betalen voor een duurzame afdruk. Met HP Latex zorgen we ervoor dat afdrukken niet duurder wordt. We berekenen ook al onze inkten en verbruiksartikelen om een vergelijkbare of zelfs betere kosten per pagina te krijgen dan de originele eco-solventinkten, en we hebben grotere supplies geïntroduceerd om aan de behoeften van veeleisende klanten te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *