Kan ik LED armaturen krijgen met licht dat eruit ziet zoals HPS?

Kan ik LED armaturen krijgen met licht dat eruit ziet zoals HPS?

Kan ik LED armaturen krijgen met licht dat eruit ziet als zoals licht met een hoge druk natrium (HPS)” misschien een rare vraag , maar dat is het niet. De vraag kwam van een klant die nieuwe onderhoudsarme,energiebesparende verlichting nodig had , die goed paste bij zijn bestaande armaturen . Het antwoord? LED’s die er uitzien als HPS, zagen er net hetzelfde uit als hoge druk natrium (HPS) verlichting. Waarom zou iemand dat willen? HPS is 2200K verlichting, wat betekent dat het licht duidelijk geel is. HPS bevat ook ongeveer 22 CRI. Dat betekent dat het uitgezonden licht niet bepaald goed werk levert wat betreft de kleur. Met behulp van HPS beperkt het ons vermogen om de kleuren van objecten eronder te zien.

Waarom zou iemand verlichting met 2200K LED’s willen?
De belangrijkste reden dat iemand LED-verlichting zou willen, die licht uitzenden dat lijkt op HPS, is de esthetiek. Als al het licht rond een gebied HPS is, wat gelijk staat met LED’s die hogere Kelvin uitzenden, lijkt het witte licht extra op te vallen en vermindert het de sfeer. In de historische wijken – afhankelijk van de leeftijd van de wijk – waren de originele lichten olie- of gaslampen die 1850K licht uitstraalden. Het licht had een zeer gele gloed. Uiteindelijk maakten olie- en gaslichtbronnen plaats voor de eerste gloeilampverlichting, de eerste bron van elektrisch licht. De vroege bronnen van gloeilampen gebruikten zware filamenten. Die lichten stoten een warme gloed uit, net als de gas- en olie-verlichting. HPS, die uiteindelijk gloeilampen vervingen, stralen geel licht uit, dat ook is gemeten op ongeveer 2200K. Gezien de lange geschiedenis van dit geel-oranje licht, zult u waarschijnlijk geen te fel-witte LED’s willen introduceren in bijvoorbeeld een historische wijk.

Zijn er LED-verlichtingen die licht uitstralen dat lijkt op HPS?

Ja! DeLED-dat-HPS-boost-2 er is goed nieuws vandaag de dag. Armaturen kunnen LED’s aanbieden die zowat elke kleur uitzenden, inclusief de kleur van het uitgestraalde licht door olielampen, gaslampen en HPS licht. Zowat elke verlichting geproduceerd door worden aangepast om deze kleur uit te zenden, met inbegrip van LED-bolder verlichting, LED muur pakketten, LED-gebied verlichting, LED-schijnwerpers, en decoratieve LED-straatverlichting. Als uw verlichtingsproject LED verlichting vereist dat licht uitzendt vergelijkbaar met HPS, kan u best met een verlichtingsspecialist spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *