Heb jij last van haaruitval? lees dan even verder

Heb jij last van haaruitval? lees dan even verder

Vijf jaar geleden had je nog een mooie volle bos haar en nu is het al aan het uitdunnen. Wil jij voorkomen dat dit verder uit de hand loopt? Misschien kan dit artikel je daarbij helpen. Het verliezen van haar is een natuurlijk proces. En iedereen verliest wel 50 tot 100 haren per dag. Wanneer er bij jou spraken is van overmatig haaruitval dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Haaruitval komt niet alleen voor bij mannen, maar we zien het tegenwoordig ook steeds vaker bij vrouwen.Met soms kale plekken tot gevolgen.

De oorzaak

Het is verstandig om eerst de onderliggende oorzaak van het probleem te achterhalen. In de meeste gevallen is er spraken van een hormonaal disbalans en dit kan verschillen van persoon tot persoon in welke hormonen dit precies zit, maar toch zijn er een aantal algemene tips die ik vandaag met je wil delen die jij kunt gaan toepassen in de strijd tegen haaruitval.

Hoe pakken we het probleem aan?

De eerste tip die ik je wil meegeven is dat je echt dient op te letten op de hormonale middeltjes en zalfjes die er tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Want deze producten kunnen inderdaad helpen tegen haaruitval, maar ze kunnen ook allerlei nadelige oorzaken hebben voor je gezondheid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een disbalans veroorzaken in jouw hormoonhuishouden. Dus mijn tip is om vooral te kijken naar de ingrediƫnten die een product bevat. Om op die manier te werken aan de haaruitval die jij hebt. En goed is het om te weten dat jouw lichaam de juiste bouwstenen nodig heeft om sterk en gezond haar te creƫren. En keratine is eigenlijk de belangrijkste bouwsteen en daaruit ontstaat weer cysteine en cysteine heeft weer zwavel nodig, daarom is het belangrijk om zwavelrijke voeding te eten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *