gehoorbeschermers op maat met optimale pasvorm

gehoorbeschermers op maat met optimale pasvorm

Wanneer mensen naar ons toe komen, gaan we eerst kijken in je oren. Met behulp van lichtpennen gaan we kijken of er geen  oorstopjes in de oren zitten. Dat is belangrijk om de afdruk te nemen. Indien er geen oorsmeer aanwezig is, gaan we eerst een watje in de gehoorgangen stoppen om het trommelvlies te beschermen. Als de watjes erin zitten dan gaan we er een pasta in spuiten, waarmee we als het ware de vorm van de gehoorgang gaan afmeten. Die worden dan naar ons opgestuurd waardoor we de dopjes dan op maat kunnen maken of te wel door middel van otoplastieken.

Als die doppen dan een drietal weken later terug gestuurd worden, gaan we de mensen uitnodigen om een extra test te doen om er zeker van te zijn dat ze goed afsluiten. Dit is van groot belang om er zeker van te zijn dat het geluid optimaal is. Tijdens de test koppelen we een apparaatje aan de oordoppjes en gaan we hier een bepaalde luchtdruk naartoe sturen. En daarna gaan we deze luchtdruk terugkoppelen om er zeker van te zijn dat alles lekdicht is en dat de gehoorbescherming goed werkt. En die test kun je dan een jaar later nog eens proberen.

Hoe lang kun je ze gebruiken?

De oordoppen zijn 3 a 4 jaar lang te gebruiken, dat is de gemiddelde levensduur. En dan is het de bedoeling om de filter eruit te halen om deze weer proper te maken. De filter mag niet nat worden want dat is het middel waardoor het geluid mooi klinkt. En elk jaar is er een mogelijkheid om de lichttest opnieuw te doen, om er zeker van te zijn dat de dopjes goed blijven afsluiten. Afhankelijk van waar je verzekerd bent kan er een deel door je verzekering vergoed worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *