fabeltjes over het kopen van een trouwpak

fabeltjes over het kopen van een trouwpak

Een trouwpak kopen? Laat je niet in de maling nemen door het Bruiloft Industrieel Complex. Als je op zoek gaat naar je trouwpak, ziet het Bruiloft-Industrieel Complex het graag zo dat je een dure smoking koopt of een tweede hypotheek neemt om het juiste pak te kunnen betalen. Dat is ook niet gek; zij proberen natuurlijk ook hun geld te verdienen. Maar ze maken mensen wijs dat het kopen van een trouwpak extreem duur uit moet vallen en stressvol moet zijn. Daar zijn we het nu niet over eens. Om het de industrie iets moeilijker te maken, hebben wij de grootste fabeltjes op een rijtje gezet.

1. Je moet het simpel houden

De bruiloftsindustrie is er vrijwel van overtuigd dat bruiloften toch echt vooral voor de bruid zijn; en die gedachte hebben ze ook altijd al doorgetrokken als het op kleding aankomt. Ga maar voor iets simpels en onopvallends, probeer vooral de aandacht niet af te leiden van de prachtige bruidsjurk. En probeer te zorgen dat je er niet te onnozel uitziet. Maar wacht eens even: je verloofde heeft vast behoorlijk veel tijd en moeite geinvesteerd in de bruiloft, nadat ze het ja-woord heeft gegeven, en een extravagante (en vast dure) bruidsjurk zal toch wel alle aandacht stelen op de ceremonie. Moet je dan iets saais dragen, zodat je bruid er nog mooier uitziet? Helemaal niet. Een bruiloft is een gelegenheid waarbij je er zo goed mogelijk uit wilt zien; door een mooi, zelfs opvallend pak aan te schaffen, zie jij er gewoon net zo goed uit als je bruid op jullie grote dag. Geloof ons: zie er maar gerust zo stylish uit als je zelf wilt. Hoe dan ook, zullen de meeste complimenten toch wel over de bruidsjurk van je bruid gaan.

2. Het moet een smoking zijn

Tenzij je ontzettend rijk bent, heb je waarschijnlijk niet heel vaak te maken met gelegenheden waar je formele kleding moet dragen. Dus is het niet vreemd dat veel mannen geloven dat de enige gepaste outfit voor hun trouwdag een smoking is: wanneer zal je verder nou de kans krijgen om eruit te zien als James Bond?

Je kan zeker de standaard zwarte smoking dragen op je bruiloft—en met het juiste model en de goede accessoires, is de kans groot dat dit er goed uit zal zien. Het probleem ligt in het fabeltje dat het een verplichting is. Je hoeft geen smoking te dragen. Een mooi pak dat op de juiste manier wordt gedragen, kan ook gewoon. Een pak kan zelfs veel handiger zijn dan het formele alternatief. In tegenstelling tot je verloofde en haar bruidsjurk, is een mooi pak voor je bruiloft een investering die loont. Je kunt het pak gewoon tevoorschijn halen als je het nodig hebt voor een bepaalde gelegenheid, waardoor het een goede uitgave is. Met een smoking zal je uiteindelijk staan te popelen om je nieuwe outfit aan te trekken naar een etentje met vrienden (niet doen), omdat er verder weinig gelegenheden zijn om deze te dragen, of je kunt een smoking huren —een enorme verspilling van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *