Bruidsfotograaf techniek: Bezoek de locaties alvast van tevoren

Bruidsfotograaf techniek: Bezoek de locaties alvast van tevoren

Het is een echte MUST voor iedere bruidsfotograaf om van tevoren naar de verschillende locaties te gaan, om je voor te bereiden. Waarschijnlijk zal je niet de kans krijgen om van tevoren naar het huis van de bruid of bruidegom te gaan, maar je kunt er vanuit gaan dat het huis er gewoon uitziet als een normaal, gemiddeld huis. Als er maar genoeg licht is in de woonkamer en in de slaapkamer, is er geen probleem.

**Extreem voorbeeld** Ik heb wel eens een fotoshoot gedaan in een eenkamerwoning met de bruidegom en 5 heren die bij het bruidsgezelschap hoorden, PLUS 50 familieleden die stonden te wachten tot de bruid er was en ze aan de thee konden beginnen. Dan moet je dus met druk kunnen omgaan én met kleine ruimtes!

Naast de persoonlijke foto’s van de bruid en bruidegom, is het ook handig om bij de kerk of de locatie van de ceremonie te gaan kijken, net als de locaties die je zelf in gedachten hebt. Kijk even bij de receptie, zodat je weet wat je kunt verwachten.

**Tip** Het zou heel handig zijn als je rond dezelfde tijd naar deze locaties kan gaan, als wanneer je er op de bruiloft zelf zal zijn, omdat je dan weet hoe het zit met de belichting.

Voordat je de boel gaat verkennen, is het ook handig om de locaties te googlen en te bekijken wat andere fotografen hier in het verleden hebben gedaan. Ga hierna naar de locaties toe, gebruik shots van andere fotografen als inspiratie en bedenk je eigen ideeën. Loop overal rond, vind de beste plekjes en gebruik je camera! Maak foto’s terwijl je doet alsof het bruidspaar voor je staat, zodat je de beste composities kunt verzinnen. Ik heb bijvoorbeeld zelf “Parliament House Wedding” gegoogeld en daar kwamen ontzettend veel voorbeelden uit – altijd fijn om een goed beginpunt te hebben!

Het klinkt misschien als een hoop werk, maar zoals ik al zei: goed voorbereid zijn is ontzettend belangrijk. Als je al naar de locaties bent geweest, je eigen ideeën hebt verzonnen, en het bruidspaar in je fantasie al op de beste plekken hebt gefotografeerd, dan ga je het fantastisch doen op de dag zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *